Activități care insuflă speranțe și optimism pentru Agroindsind 2025

Activitățile educaționale organizate de Departamentul Organizare, Educație și Informație al FNSAA Agroindsind în lunile noiembrie și decembrie încununează etapa de pornire a Proiectului Pilot al FNSAA „Spre un sindicat combativ, modern și consolidat”

În articolele anterioare am relatat secvențele de la semnarele din Uniunile Teritoriale și FORUMUL Tinerilor sindicaliști „Agroindsind”, dedicate implementării Proiectului Pilot.

Astăzi vom informa despre rezultatele a două Seminare la aceeași temă-     „Implicarea activă, competentă și cu responsabilitatea asumată a membrilor Consiliului General al FNSAA în implementarea Rezoluției Congresului VIII al FNSAA  2024/25”.

Aceste Seminare au fost desfășurate în două grupuri țintă și în zile diferite:

– Grupul Nr.1 pe data de 04.12.2024, format din o parte din membrii Consiliului General al Federației și colaboratorii Aparatului Central în frunte cu Președintele și Vicepreședintele FNSAA: dl V.Mămăligă și dl V.Evstratii;

– Grupul Nr.2 pe data de 05.12.2024, alcătuit din membrii Consiliului General, Biroului Executiv al FNSAA, membrii Comisiei de revizie Financiara Centrală și colaboratorii Aparatului Central.

Tema Centrală discutată la ambele grupuri a fost – Direcțiile Prioritare de activitate FNSAA 2025 – Foaia de parcurs spre un sindicat Combativ, Modern, Consolidat și Rezultativ- prin prisma implicării active a membrilor Consiliului General al FNSAA în implementarea lor.

E de menționat atitudinea interesată și responsabilă a majorității participanților la Seminar. În rezultat, activitățile au finalizat cu Proiectul Direcțiilor Prioritare FNSAA-2025 îmbunătățit, care va mai trece prin câteva activități, apoi va fi prezentat spre examinare Consiliului General al FNSAA la 20.12.2024.

Dar ce este foarte important de accentuat – cei prezenți și-au reconfirmat hotărât intenția de a se implica activ la realizarea acestor 10 Direcții Prioritare FNSAA-2025 perfectate. Mai mult ca atît au emis propuneri referitor la modalități de implicare a tuturor membrilor Consiliului General în implementarea Direcțiilor Prioritare pentru 2025.

Trebuie de adaugat că, în plan didactic-organizatoric, examinarea Direcțiilor Prioritare s-a focalizat asupra două aspecte importante:

– Declarația „Cu privire la necesitatea sporirii sinergiei membrilor Consiliului General al FNSAA „Agroindsind” în realizarea Cursului strategic al FNSAA 22-27 și

– Formularul ECRANUL parcursului Agroindsind: De la un Sindicat Distorsionat … – spre un Sindicatul Adevărat (se anexează).

Așa dar, ambele seminare și-au atins scopul: majoritatea participanților au plecat bine orientați și puternic motivați de a urma cursul strategic FNSAA 2022-2027 și totodată de a implica activ colegii din Consiliul General și Comitetele Sindicale – de a le urma exemlul.

Informația de la aceste două seminare nu ar fi fost completă, dacă am fi trecut cu vederea două activității  importante.

Prima s-a produs în  prima zi de seminar la 04.12.2024  – Întâlnirea cu Secretarul de stat al MAIA dl Vasile Șarban, organizată cu concursul direct al Departamentului Protecția Muncii al Federației. A fost o întâlnire promițătoare, care rezumă la expresia dlui V.Șarban care sună în felul următor – Nu doar și nu atât Agroindsind are nevoie de Ministerul AIA, cât Ministerului AIA îi este necesara conlucrarea cu Federația Agroindsind. În discușiile urmate pe fundalul acestei afirmații – a fost schițată calea consolidării parteneriatului MAIA – FNSAA Agroindsind.

Al doilea eveniment, ca o urmare logică a seminarului (05.12.2024) și-a desfășurat lucrările Biroul Executiv al Federației. Este o urmare logică a aevenimentelor, fiindcă discuțiile Seminarului au fost practic materializate în proiectele de Hotărîri ale Consiliului General din 20.12.2024, examinate de Biroul Excutiv. Produsul acestei activități sunt Proiectele de Hotărâri propuse spre adoptare de către Consiliul General – „Cu privire la evaluarea activității FNSAA în 2024 și Direcțiile prioritare pentru 2025” și „Cu privire la proiectul Bugetului FNSAA pentru 2025”.

Ambele seminare și activitățile adiacente, cu o importanță de necotestat, au reușit și datorită faptului participării active a Conducerii de vîrf al FNSAA (V.Mămăligă și  V.Evstratii) în calitate de experți și promotori fideli cauzei Resetării, Modernizării și Reformării radicale ale Agroindsind.

Autoritatea și competența manifestată de Președintele Federației a menținut activitățile pe orbita vectorului Central: Spre un sindicat combativ, modern și consolidat. De fapt trebuie de constatat că majoritatea inițiativelor lansate în Agrondsind, orientate spre REFORMAREA RADICALĂ a Federației, vin de la domnul Vasile Mămăligă, Președintele FNSAA. Dar implementarea lor cu succes este condiționată de  consolidarea tuturor sindicaliștilor în calitate de militanți ai reformelor inițiate.

Competența profesional-juridică și poziția sindicalistă în calitate de Vicepreședinte a FNSAA – dl V.Evstratii, Coordonator al Subproiectului „Organele elective centrale ale FNSAA – promotorii principali ai implementării Rezoluției Congresului VIII al FNSAA Agroindsind” (Parte a Proiectului Pilot al FNSAA) – a încurajat discuțiile ce au avut loc.

Seminarele din 04 si 05 decembrie au finalizat cu un succes-rămâne transpunerea lor în viața sindicală AGROINSIND de către noi toți uniți, solidari, responsabili și curajoși!

La final, în calitate de Moderator la Seminarele respective – țin să mulțimesc și pe această cale – colegilor din Aparatul Central pentru participarea activă, competentă și responsabilă la activițăți. Iar colegilor sindicaliști, care au dat curs invitațiilor noastre și au participat la aceste seminare – au fost activi, constructivi și deci nespus de utili pentru rezultatele bune finale – le exprim recunoștință și sentimentul de stimă și profund respect.

L.Palii Șef Departament Organizare, Educație și Informație al FNSAA Agroindsind

Anexa Parcursul Sindicatului Modern

 

                                                                                            

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu